HaiTai Solar   

HaiTai Solar produceert zonnepanelen voor Tier 1 merken die in Europa worden verkocht (OEM). Met een fabriek in China en Vietnam werken 900 werknemers aan de productielijn met een capaciteit van 5,5 Gw per jaar. Samen met Q Cells bekleden zij hiermee de 10e plek op de wereldranglijst van de grootste zonnepanelen producenten van de wereld.

Om aan de enorme vraag te kunnen voldoen  zal HaiTai Solar in 2020 de eerste paal slaan voor de bouw van een nieuwe fabriek in Sri lanka. Tevens  zijn er vergaande onderhandelingen voor een vierde fabriek in Europa.

HaiTai Solar gaat samen met Sun Track onder eigen merknaam in Europa zonnepanelen op de markt brengen. Naast de standaard serie Poly en Mono heeft HaiTai Solar een eigen paneel ontwikkeld (Tarzan serie) waarbij 1/3 cellen worden gebruikt. De cellen worden zonder tussenruimte tegen elkaar geplaatst waardoor een zeer hoog vermogen tot zelfs 420 Wp kan worden bereikt. (Meer info)

I%20pad%20top%2010%20HaiTai%20solar

HaiTai Solar - een kijkje achter de schermen

HaiTai Solar geen Tier 1 status...

Tier 1 zegt niets over de kwaliteit van de zonnepanelen maar meer over de financiele status van het bedrijf. Dat de financiele status van HaiTai Solar gezond is blijkt uit de Altman Z Score van 2.08.  HaiTai Solar Solar voldoet wel aan  alle voorwaarden die gesteld worden om Tier 1 status te verkrijgen. 

Verticale integratie: Het hele productieproces wordt in eigen huis uitgevoerd door volautomatische High Tech machines. De kwaliteit van de zonnepanelen is hiermee gewaarbord. 

Research & development: HaiTai Solar
investeerd veel in R&D en heeft in 2019 met een innovatieve techniek een hoog rendement zonnepaneel ontwikkeld (Tarzan serie). Met deze ontwikkeling blijft HaiTai Solar de concurenten ver voor en heeft HaiTai Solar een wereldwijd patent op deze baanbrekende techniek.

Advanced robotic processes: het productieproces wordt uitgevoerd door 9 volautomatische productielijnen,  zelfs het lijmen en plaatsen van de aluminium profielen wordt door Robots uitgevoerd. Een unicum is dat zelfs bij het solderen van de bus bar's geen mensenhand aan te pas komt.

Het is niet voor niets dat Tier 1 leveranciers de productie van hun zonnepanelen door HaiTai Solar laten uitvoeren.  HaiTai Solar is de nummer 1 in OEM productie. 

Tier 1-piramide